Αρχική > Uncategorized > Πολυεθνικές Φαρμάκων και Παγκόσμια Υγεία.

Πολυεθνικές Φαρμάκων και Παγκόσμια Υγεία.

20 Ιανουαρίου 2022 Σχολιάστε Go to comments
Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στηρίχθηκαν στην... τιμιότητα της Big  Pharma! - Aigaleopress

Μέσα στο δυστοπικό πανδημικό περιβάλλον, μια πάγια ανησυχία αποκτά ακόμα πιο κεντρική θέση και δεν είναι άλλη από τον ρόλο των μεγάλων πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών (Big Pharma) και το πως η λειτουργία αυτών επηρεάζει την Δημόσια Υγεία όλων των ανθρώπων.

Το μεγάλο ερώτημα είναι:

  • Μπορεί η ανθρωπότητα να εναποθέτει τυφλά τις ελπίδες της στην παραδοχή πως η Δημόσια Υγεία συμπορεύεται με την εξυπηρέτηση των μετόχων των πολυεθνικών και ότι αυτές δεν αναπτύσσουν αυτόνομες στρατηγικές κυριαρχίας;

Με τους τεράστιους πόρους που απομυζούν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Big Pharma έχουν την δυνατότητα να μετατρέψουν σε φερέφωνά τους ΜΜΕ, δημοσιογράφους, διαμορφωτές γνώμης, όπως και να στήνουν «στρατούς» ζηλωτών στα Social Media.

Από την άλλη μεριά -η γιγάντια πλέον οικονομική τους ισχύς, αλλά και η στενή σχέση του συγκεκριμένου βιομηχανικού τομέα με τις ιατρικές και βιολογικές επιστήμες- τους δίνει την δυνατότητα να ελέγχουν μεγάλο μέρος των επιστημόνων αυτών των ειδικοτήτων, είτε γιατί είναι υπάλληλοί τους, είτε μέσω συμπράξεων/δωρεών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Όποιος επιστήμονας παρόλα αυτά επιμένει να μην ευθυγραμμίζεται απόλυτα, απαξιώνεται και λιθοβολείται με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμα και αν είναι κάτοχος Νόμπελ. Στην πράξη δεν υπάρχουν περιθώρια απόκλισης από την Κυρίαρχη Άποψη για όποιον δεν έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Να μην ξεχνάμε πως πρόσφατα -με την υπόθεση NOVARTIS- φανερώθηκε πως 2.000 γιατροί στη χώρα μας ήταν στο payroll αυτής της εταιρίας και έπαιρναν ανταλλάγματα για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι (όπως και η Δικαιοσύνη) δεν έκαναν εκκαθάριση αυτής της υπόθεσης και η ατιμωρησία αυτή δεν μπορεί παρά να το έχει μεγεθύνει σε ένα  σχεδόν γενικευμένο φαινόμενο.

Εννοείται πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής των Big Pharma με την ιατρική κοινότητα.

Με τον έλεγχο την Πληροφορίας και την ποδηγέτηση της «επιστήμης» πολλές κυβερνήσεις –ακόμα και να ήθελαν να αντιδράσουν, αν και οι περισσότερες ούτε καν που το σκέφτονται- μετατρέπονται σε μαριονέτες στα χέρια των Big Pharma.

Όταν αυτές εξυπηρετούν στο 100% (χωρίς εκπτώσεις!) τις επιδιώξεις των Big Pharma, όπως αυτές εκφράζονται από τους «υπαλληλεπιστήμονες» τους, τότε αποθεώνονται από τα αργυρώνητα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις καταφέρνουν να επιβιώνουν, παρά την αναπόφευκτη αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κρεμάμενες στην εξουσία από μια λεπτή επικοινωνιακή κλωστή.

Κάτω από αυτή την απειλή οι κυβερνήσεις/μαριονέτες όπως και οι (πλήρως ελεγχόμενοι) Ελεγκτικοί Μηχανισμοί παραχωρούν στις Big Pharma ανήκουστα προνόμια και δικαιοδοσίες (ακαταδίωκτο, αδιαφάνεια, δικαίωμα απόκρυψης στοιχείων, επέκταση πατέντων κ.α.). 

Εννοείται πως οι Big Pharma την κύρια περιοχή δικαιοδοσίας τους την θεωρούν Αποκλειστικής Χρήσης και τους πολίτες της Δύσης ως ιδιόκτητους «τεχνοκολίγες», επιτρέποντας την έγκριση στο ποδάρι μόνο όσων εμβολίων αυτές επιθυμούν και αποκλείοντας άλλα, ακόμα κι αν εκείνα στην πράξη αποδεικνύονται εξ ίσου αν όχι περισσότερο αποτελεσματικά (όπως πχ εκείνο της Κούβας).

Θα μπορούσαμε να πούμε πως όλο αυτό το διαπλεκόμενο σύστημα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες Τεχνοδομές παγκοσμίως και ένα χειροπιαστό παράδειγμα του τι σημαίνει Τεχνοφεουδαρχία.

Η Τεχνοδομή αυτή εξυπηρετεί και άλλα περιφερειακά συμφέροντα, όπως βιομήχανους και εμπόρους παραϊατρικών υλικών και μηχανημάτων, μέσων αντι-ιικής προστασίας, αλλά και προκαλεί ένα είδος Κοινωνικής Μηχανικής (βίαιης κοινωνικής προσαρμογής)  σε τομείς όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, τα Δικαιώματα, η διασκέδαση, οι κοινωνικές σχέσεις, η κινητικότητα, η εργασία, το λιανικό εμπόριο και άλλα.

Φυσικά μέσα σε αυτήν την τρομοϋστερία οι πιο αετονύχηδες κυβερνητικοί βρίσκουν την ευκαιρία για απευθείας αναθέσεις προμηθειών ή έργων, όπως και την διανομή πόρων υπό την μορφή ενισχύσεων σε παρατρεχάμενους επιχειρηματίες, αυξάνοντας το επίπεδο της διαφθοράς.

Απ’ όλο αυτό το μαφιόζικο πάρτι που στήνεται γύρω από την Τεχνοδομή των Big Pharma δεν θα μπορούσε να λείψει η ανάγκη για αυξημένη καταστολή τυχόν αντιδράσεων όσων για διάφορους λόγους ξεφεύγουν από την πλήρη αποδοχή της Κυρίαρχης Άποψης.

Πέρα όμως από τα κλασικά κυβερνητικά κατασταλτικά μέτρα (σε αρκετές περιπτώσεις με παρακρατική/φασιστική χροιά), η καταστολή σε παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιεί και ιδεολογικά μέσα, βαφτίζοντας όποιον τολμά να θέτει κάποια ερωτήματα, ως «ψεκασμένο», «εγκληματία», «σχιζοφρενή», ενώ παράλληλα, παραμορφωτικά αναδεικνύονται μερικές προφανώς ηλίθιες θεωρίες ( όπως 5G, τσιπάκια, 666, Ιλουμινάτι κλπ) ως το κύριο σκεπτικό όλων εκείνων που διαφωνούν, απαξιώνοντάς τους.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του εκτρώματος, της Τεχνοδομής των Big Pharma, που συνοπτικά περιγράφηκε παραπάνω –χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε ιατρικά θέματα, παραμένοντας αυστηρά στο πολιτικό επίπεδο κριτικής– μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως:

Οι Μεγάλες Πολυεθνικές Φαρμάκων (Big Pharma) αποτελούν μια άμεση και φανερά εκφρασμένη απειλή τόσο για την ελευθερία όσο και για την υγεία των πολιτών και πρέπει άμεσα οι λαοί -σε διεθνικό επίπεδο- να οργανωθούν για να την αντιμετωπίσουν.
Προτεινόμενα άμεσα μέτρα είναι:

  • Απαίτηση έγκρισης με τους ίδιους όρους για όλα τα εμβόλια παγκοσμίως, χωρίς μεροληψίες.
  • Άρση όλων των ειδικών προνομίων και απόλυτη διαφάνεια στοιχείων και διαδικασιών.
  • Απελευθέρωση των πατέντων των φαρμάκων, ως όρο για την αποδοχή τους από τα ευρωπαϊκά Συστήματα Υγείας.

Σε βάθος χρόνου είναι αναγκαίο να αλλάξει το καθεστώς ιδιωτικοποιήσεων που εδώ και δεκαετίες έχει επιβληθεί στον ευρύτερο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα της παραγωγής ιατρικών σκευασμάτων, όπως επίσης και να κοπεί ο βρόχος που πνίγει την Επιστήμη μέσα από τις συμπράξεις των Πανεπιστημίων με τις Φαρμακευτικές.

Στο δικό μας όραμα για την Δημόσια Υγεία, η παραγωγή φαρμάκων θα στηρίζεται σε Εταιρίες Λαϊκής Βάσης με απόλυτη διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο, η δε ιατρική έρευνα θα γίνεται από δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα υπηρετώντας αποκλειστικά την Επιστήμη και τα λαϊκά συμφέροντα.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στην Κυρίαρχη Άποψη, να προσπαθούμε να ενημερώνουμε υπεύθυνα και σφαιρικά τους πολίτες και να αναδεικνύουμε όλες τις αντιφάσεις οι οποίες και φανερώνουν την μελανή απάνθρωπη πλευρά της Τεχνοδομής των Big Pharma.

Advertisement
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Liberation Popular

Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες, γιατί γράψανε πως σου ρίξανε στα πόδια. Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ε;

πολύφημος 2.0

στους τυφλούς βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι

Yanis Varoufakis

THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Δημήτρης Βουζουναράς

Άνεμος Αντίστασης

Δημήτρης Βουζουναράς

Lefteria

Στό μυαλό είναι ο στόχος το νού σου

Αρέσει σε %d bloggers: